Týden Barbory

08.09.2014 18:43

Je to k neuvěření, ale máme za sebou letošní největší seriál závodů známý jako " Týden Barbory". V tomto týdnu proběhlo již tradičně několik dvoudenních a jeden jednodenní závod. První dny nám vítr přál a proto se odjelo mnoho krásných rozjížděk. Díky silnému větru byly rozjížďky pro mladší členy, zejména Optimisty, skutečnou zkouškou. Nebylo divu, že se některé lodě převrátily. Naše hladinová záchraná služba však vždy zasáhla a převráceným lodím pomohla, tudíž vše proběhlo bez problémů.

Tento týden byl však také příležitostí pro nováčky vyzkoušet si jízdu na plachetnici. Těchto začínajících jachtařů se ujal Josef Fišer, Břetislav Ráža a také Martin Kršňák, kteří je seznámili s plachetnicemi a uspořádali jejich první trénink. Několik z těchto nováčků již dokonce projevilo zájem o členství v našem  jacht klubu.

Věříme, že závodníci našeho klubu jej budou reprezentovat také po celou podzimní sezónu a srdečně zveme všechny příznivce jachtingu na naše další závody Memorial V. Vacka, které pořádáme v termínu 4.9 - 5.9. 2014 na Baraboře. Těšíme se na Vaši účast !

Fotografie zobrazíte kliknutím na tento odkaz.

 

Jakub Kršňák